Impressum / HR / Opći uvjeti korištenja

Opći uvjeti korištenja i objave informacija na portalu

Uvjeti korištenja ZagrebInfo Portala

Korištenje usluga i sadržaja ZagrebInfo Portala regulirano je ovim uvjetima korištenja.

Korištenjem usluge ZagrebInfo Portala, odnosno svih stranica i servisa koji pripadaju domeni ZagrebInfo.net (dalje u tekstu ZAGREBINFO), korisnik prihvaća ove uvjete te se smatra da ih u potpunosti razumije i prihvaća.

ZAGREBINFO zadržava pravo ukidanja kao i promjene izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja usluga ZagrebInfo Portala kao i svih servisa koji su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave. ZAGREBINFO nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

ZAGREBINFO se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje usluga ZagrebInfo Portala, a posebno vezano za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na ZagrebInfo Portalu te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ZagrebInfo Portala.

Registracijom za usluge ZagrebInfo Portala korisnik dobiva podatke o korisničkom računu (korisničko ime i lozinku). Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa. Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom usluga ZagrebInfo Portala. Svaki korisnik ima pravo registrirati i koristiti jedan korisnički račun. Višestruke registracije i korištenje više korisničkih računa mogu dovesti do zabrane svih korisničkih računa.

Ponašanje pri komentiranju

  • Strogo je zabranjeno veličanje totalitarnih režima, govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili spolnoj osnovi i psovke. Kršenje te zabrane kažnjava se s tjedan dana zabrane pristupa portalu.

  • Izravne prijetnje drugim korisnicima.

  • Postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, moralno upitnog i uvredljivog sadržaja je zabranjeno.

  • Strogo je zabranjena uporaba tzv. keyjeva, hackova, crackova ili drugog materijala ilegalne prirode, uključujući ilegalne stranice za download. Kazna je trajna zabrana korištenja korisničkog računa.

  • Oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst zabranjeno je na cijelom Portalu.

  • Postanje sadržaja koji nije vezan uz temu nije dopušteno i može biti razlog za upozorenje. Ovo uključuje i postove kojima je jedina svrha upozoravanje na kršenje pravila.

  • Vrijeđanje drugih korisnika i/ili administratora te neprikladno izražavanje je kažnjivo.

  • Spamanje (postanje besmislenih i nesvrsishodnih poruka) nije dopušteno i može nakon upozorenja rezultirati vremenski ograničenom ili trajnom zabranom.

  • Pisanje velikim slovima smatra se vikanjem te se neće tolerirati, osim u slučaju kad se velika slova koriste za naglašavanje ili isticanje dijelova posta.

  • Lažno predstavljanje ili izdavanje za treću osobu može biti razlog za upozorenje i u ekstremnim slučajevima – trajnu zabranu uporabe korisničkog računa.

Obveze korisnika pri korištenju ZagrebInfo Portala

Korisnicima ZagrebInfo Portala nije dopušteno:

a) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način, b) objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima, c) lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe, d) manipuliranje informacijama u svrhu skrivanja porijekla sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga ZagrebInfo Portala, e) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom, f) objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, g) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme, h) prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

ZAGREBINFO zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim uvjetima korištenja kao i automatski ukinuti korisnički račun registriranog korisnika bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih uvjeta korištenja.

Žalbe

Smatrate li da ste nepravedno kažnjeni, kontaktirajte administratora koji vam je odredio kaznu.

Autorska prava

Sadržaj na ZagrebInfo portalo zaštićen je autorskim pravima. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ZagrebInfo Portalu ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka ZAGREBINFO-a ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu ZAGREBINFO-u ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ZagrebInfo Portalu mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

ZAGREBINFO se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetitelja, a u dijelu koji se ne odnosi na sadržaj samog oglasa. Povjerljivi podaci će se koristiti u svrhu informiranja korisnika, kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja usluga.

Sadržaji dobiveni od korisnika i linkovi na druge web stranice

ZagrebInfo oglasi sadrže podatke, informacije kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba (linkovi). ZAGREBINFO nema nadzor nad navedenim podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba. ZAGREBINFO nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na ZagrebInfo Portalu te ni za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na ZagrebInfo Portalu. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na ZagrebInfo Portalu i izvan ZagrebInfo Portala isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te ZAGREBINFO nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa. ZAGREBINFO ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može garantirati točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. ZAGREBINFO neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja ZagrebInfo Portala. ZAGREBINFO zadržava pravo da sadržaj koji objavljuju korisnici ZagrebInfo Portala koristi u promotivne svrhe.

Ukidanje i zabrana korištenja usluga ZagrebInfo Portala

ZAGREBINFO zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja. ZAGREBINFO ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Moj profil